Yogahelg for restitution og indre balance

Yoga retreat


Yogahelg for restitusjon, indre ro og balanse

På Hurdal Gjestegaard

Fredag d. 10 - Søndag d. 12 Mars


Ved yogalærer, kroppsterapeut og musiker Nanne Emelie Andersen.


Hurdal Gjestegård 1 Landsbyvegen Hurdal, Viken, 2090Norway (kart)Velkommen til vakre Hurdal, til en helg med yoga som hjelper deg til å restituere og bygge balanse mellom aktivitet og restitusjon.


Under denne helgen vil vi skape et rom og en praksis der du kan restituere og balansere kropp, sinn og ånd, og synke inn i velvære.


Gjennom å veksle mellom myk restorativ yoga og flow yoga, balansegivene pust, mindfulness-meditasjoner, energiøvelser og lydbad inviteres du til et landskap av indre ro og harmoni.Mere om retreaten: 

For å føle oss i balanse og ha overskudd må vi veksle mellom hvile og aktivitet, mellom yin og yang, mellom parasympatikus og sympatikus. I løpet av disse tre dagene vil vi skape denne balansen gjennom praksisen vår.


På formiddagen vi gjøre myk yoga med flyt, for å styrke og skape sirkulasjon i kroppen, og på ettermiddagen vil vi følge den naturlige bevegelsen inn i yin og gjøre restorativ bindevevsyoga for å bringe hvile, restitusjon og mykhet inn i systemet.


Mellom yogaøktene jobber vi med pust, meditasjon, energiøvelser og lydbad for å støtte prosessen av å skape balanse i kropp, sinn og ånd.


I løpet av helgen skal vi ta den myke tilnærmingen inn i den mer aktive yogaen, og dermed øve oss på å møte oss selv med mykhet, raushet og vennlighet.


I alle timene inviteres du til å merke innover og tilpasse yogaen til dine behov der og da, slik at du i de aktive timene inviteres til hvile når du trenger det, og i de myke timene inviteres du til å synke inn og lytte til kroppen.


Denne vekslingen mellom aktivitet og hvile skaper balanse, både for deg som har lite energi og for deg som har mye energi, eller deg som bare ønsker å styrke din indre balanse.


Sist, men ikke minst, vil du få innsikt i det autonome nervesystemet, og hvorfor et nervesystem i balanse er grunnlaget for god helse. Du vil få en introduksjon til bindevevets funksjon og betydning for velvære i kropp og sinn, slik at du har en fysiologisk bakgrunn for hvorfor vi gjør som vi gjør på denne retreaten.


Du vil i løpet av helgen få små, enkle øvelser som du kan ta med deg hjem for å støtte din balanse i hverdagen.


Mellom øktene kan du nyte den vakre naturen omkring Hurdalsøen, og Malins deilige hjemmelagde, veganske mat.


TILBAKEMELDING FRA TIDLIGERE RETREAT: 

- Tager så mye med meg hjem fra dette retreat, kærlighed, selvomsorg, ro og restitution.

- Fantastisk kombination af undervisningen, omgivelserne og maten.

-Ydmyg og omsorgsfuld underviser som tager udgangspunkt i egne erfaringer, Hun skaber et rum der et er trygt at være sig selv.
Program


Fredag

16.30 Velkomst, sentrering, cacao og litt bevegelse for myk landing

18.00 Middag (vi hygger og lære hinanden litt at kende rundt maten)

19.30 - ca 21.00 Restorativ yoga og gongbad


Lørdag

8.00 Morgen yoga med myk flyt

9.15  Frokost

11.00 Workshop Pust : lær å Balansere det autonome nervesystemet med pusten

12.30 lydbad

13.00 Lunsj og egentid (tid til gåture og væren i naturen)

16.30 Restorativ yinyoga

18.00 Middag

19.00 Tid til hygge ved peisen og egentid


Søndag

8.00 Morgen yoga med myk flyt

9.15Frokost

11.00 Avrunding og oppsummering

13.00 Lunsj

14.00 HjemreiseOm Nanne Emelie Yogalærer, kroppsterapeut og sangskriver


Nanne Emelie begynte å utforske meditasjon allerede som barn, og har praktisert yoga i over 20 år, siden hun som 20 åring forelsket seg i yogaen. Siden den gang har en daglig praksis med meditasjon og yoga vært en naturlig følgesvenn.


Yoga/personlig utvikling/spiritualitet og musikk/sangskrivning har gått hånd i hånd for Nanne Emelie hele voksen livet hennes, og hun har funnet inspirasjonen til sin musikk ved å kikke innover.


En nysgjerrighet på personlig utvikling har gitt henne egen-erfaring innen dette feltet som skaper grunnlaget for hennes undervisning. Dette gjør at hun klarer å skape et rommende og trygt rom for deltagerne, der det er plass til alle aspekter av det å være menneske.

Nanne Emelie har stor lidenskap for å arbeide med bindevevet og dets betydning for grunnleggende helse, fleksibilitet, restitusjon og velvære i kroppen. Denne kunnskapen har hun med seg som kraniosakral-terapeut, og gir en erfaringsbasert forståelse av sammenhenger som hun fletter sammen med yogaen, uansett hvilken yogaform hun underviser. Derfor bringer Nanne Emelie ganske naturlig mykhet og et bevist nærvær inn i undervisningen.


I løpet av de siste ti årene har hun utviklet kunnskap for hvordan man kan avbalansere det autonome nervesystemet med pusten, og på denne måten skape et bedre grunnlag for helse og balanse i kropp, sinn og ånd. Derfor inngår pusten og innblik i det autonome nervesystem alltid i hennes undervisning.


Nanne Emelie er sertifisert i flere yoga-tradisjoner, i tillegg til at hun har tatt en rekke kurs og utdannelser innen personlig utvikling og meditasjon. Hun er utdannet biomekanisk og biodynamisk kraniosakralterapeut og har studert enhetsterapi hos Audun Myskja.


kontakt mig på på mail@somahelse.no

eller

https://www.facebook.com/Somahelse


PRIS:


Dato: Fredag 10 Mars kl. 16.00:00 til søndag 12 Mars kl. 14:00

Sted: Nydelige Hurdal Gjestegård, bare én time unna Oslo

Pris :

Grupperum: 4.500 kr. pr. person

dobbeltrum: 5.400 kr. pr. person

Enkeltrum: 5.900 kr pr. person


Alle kjøp er endelige, ikke refunderbart.


Prisen inkluderer

3 dager med kurs og workshops,

2 overnattinger i delt soverom (maks 4 senger),

2 smakfulle middager,

2 herlige lunsjer og frokoster.

Alle måltidene er vegetar.

Kaffe, te og frukt er inkludert, men ta gjerne med ekstra snacks dersom du ønsker det.


Det finnes mulighet til enkeltrom mot ekstra betaling.  max 12 deltagere

; ta kontakt med Malin dersom dette er aktuelt. malin@hurdalgjestegard.no


Under helgen vil du kunne oppleve:


  • yoga

  • meditasjon og mindfulness

  • pusteteknikker

  • lydhealing

  • god og næringsrik vegansk mat

  • flotte turopplevelser

  • avslappende miljø og sove i gode senger

  • badstue og bad i elv/innsjøDETTE SIER VÅRE KURSISTER OM OSS

"Takk for en fantastisk lærerik helg"


“Jeg synes det var fantastisk å oppleve så rolig yoga, at dere lærte meg at yoga kan utføres akkurat slik som jeg ønsker å gjøre det. Synes dere hadde veldig god fordeling av programmet dere imellom. Det ga meg en trygghet at dere hadde så mye kunnskap om kroppen og yoga generelt, og at dette ble formidlet på en enkel måte. Takk for en fantastisk lærerik helg jeg tar godt vare på for fremtiden. Dere var bare helt fantastiske begge to.”


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat 


"Dere ser alle og bryr dere om alle. Namaste!”"


“Veldig fin balanse mellom teori og praksis. Utrolig bra veiledet meditasjon og lydbad. Dere er til stede og kjenner på energien i rommet og tilpasser etter den. Kunne tenke meg noe mer bevegelse, positiv energi. Veldig takknemlig for alt jeg har lært og vil bruke det i min hverdag. Dere ser alle og bryr dere om alle. Namaste!”


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat "Energien er på sitt beste tidlig"


Jeg skriver ned det som har fungert godt for min kropp, samt føltes godt for meg: Raushet, varme og energien mellom dere. Formidlingsevnen og roen i rommet. Alt er lov i yogarommet. Vi får styre vår egen kropp og bevegelse utifra hva vi mestrer-det føles godt. Dere er tilgjengelige for oss. Dere endrer programmet utifra det som skjer i rommet, mellom energiene. Energien er på sitt beste tidlig, en er klar for søvn etter siste økt. Føles godt for meg. Vegetarmåltider gir velvære i kroppen. Jeg har ikke hatt lyst på kaffe, snop og søtt gjennom helgen.


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat "Dere er et utrolig bra team."


Har lært mye om å roe ned/pusteøvelser.. Dere er et utrolig bra team. Takk for en utrolig bra helg!


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat 

"Tusen takk til dere begge"


Jeg har hatt en nydelig helg og satt stor pris på veiledningen gjennom alle timene. Det at man kan få være fri til å gjøre som man vil og ikke følge gruppen var godt for meg. Det med å ha et stillebord ved måltidene var også et godt innspill. Tusen takk til dere begge


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat "Ubeskrivelig takknemlig for denne deilige reisen "


Ubeskrivelig takknemlig for denne deilige reisen med disse jentene. Yin har vist meg en bekreftelse på hvor viktig det er for meg å høre på kroppen min, sinnet mitt, hjerte mitt, sjelen min. At det er ok å ta det med ro. Tusen yin yoga yogi takk for muligheten jeg fikk til å være sammen med dere! Masse kjærlighet dere gir til andre og til dere selv, er utrolig fint å se på. Tusen magisk takk.


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat 

"Jeg fikk være i mitt eget, i restitusjon- alene, men sammen med alle "


Veldig godt kurs, både teori, øvelser og begges verdigrunnlag. Den rolige, sakte tilnærmingen til meg selv, var det jeg trengte for å synke ned og kjenne meg selv og min slitenhet. Dere ga meg en mulighet til å være her og nå, tiden opphørte nesten. Jeg fikk være i mitt eget, i restitusjon- alene, men sammen med alle. Utrolig bra! Det var fint med et stillebord under måltidene, så jeg kunne velge om jeg skulle sitte der eller med dere andre. Takk!


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat 

unsplash