Yogahelg for restitution og selfcompassion - yogaretreat

DETTE SIER VÅRE KURSISTER OM OSS

Yoga retreat 


Yogahelg for Restitution og selfcompassion

På Nøsen Yoga og fjellhotell

Torsdag d. 12 maj - Søndag d 14 maj. 

Velkommen til en helg med myk yoga, pust, lydbad & kakaomeditation.

på vakre Nøsen Yoga og Fjellhotell. 


Med yogalærer, kroppsterapeut og musiker Nanne Emelie Andersen Denne helgen ønsker vi å skape et trygt pusterom der du får mulighet til å ta en pause og gi plass til indre ro, det myke i deg, den indre kontakten til deg selv, restitusjon og refleksjon.


Hver dag vil vi gjøre myk yoga, meditasjon og kroppsskanning, pusteøvelser, refleksjoner og lydbad.


Helgen starter med en kakaomeditation, der vi drikker en lidt kraftig kakao, og lander i hjertet, hvilket hjælper til at sætte grundtonen for helgen, i hjertet og i compassion og selfcompassion.


Med utgangspunkt i self-compassion vil du lære virkningsfulle, enkle verktøy. Med disse vil vi i løpet av helgen skape en enkel og virksom daglig praksis som du kan ta med deg hjem, for å skape grunnlaget for god helse i kropp, sinn, og sjel.


Du vil bla. lære hvordan du med enkle teknikker kan avbalansere det autonome nervesystem, som sørger for indre balanse både mentalt og fysisk.Der blir tid mellom øktene til å slappe av, gå tur, fordøye og nyte de vakre omgivelsene på toppen av fjellet ved Nøsen. Og ikke minst nyte de lekre vegetariske måltidene inspirert av ayurvedisk mat.


Vår intensjon er at du vil forlate retreatet fornyet og restituert, med en daglig rutine som hjelper deg med å opprettholde balanse i hverdagen din.


Denne retreaten passer for alle – både nybegynnere og mer erfarne utøvere i feltet.

Denne helgen er for deg som har lyst til å lære måter for å håndtere hverdagsstress, å etablere balanse i kropp og sinn, noe som i våre øyne er grunnlaget for god helse.

Hjertelig velkommen!Les mer om Nanne Emelie nederst på siden


Om Gong og lydbad:

I lydbadet/lydreisene bruker jeg instrumenter og stemme som skaper resonans i kroppen, lydbølger har en evne til å trenge inn i cellerne og bindevevet, og skape en massasje på cellenivå, ved at lyden skaper vibrasjoner i cellerne. De fleste opplever dette som veldig avslappende, behagelig og meditativt (uansett om du har meditert før eller ikke). Etter lydbadet føler du deg vanligvis veldig komfortabel i kroppen.


Om Kakaomeditasjon:

Kakao er en veldig potent antioksidant, og når en drikker en kraftig kakao tilberedt på rå kakao og på riktig måte, øker dette blodsirkulasjonen i kroppen, og gir mer oksygen til blod og hjerne, samt øker hjertefrekvensen litt, slik at du styrker kontakten med hjertet. Dette hjelper oss å hvile litt mer inn i hjertet og selfcompassion, og skape ro i kropp og sinn slik at det å begynne helgen med kakaomeditasjon bidrar til å sette tonen for helgen.


Hjertelig velkommen!

- Nanne EmelieProgram


Fredag


 • kl. 15 - 16.30 Ankomst

 • 16.30 Velkommen

 • 17.00 Introduktion, kakaomeditasjon og myk landing

 • 18.00 Middag

 • 19.30 Myk landingsyoga, Gong og lydbad


Fredag


 • 08.00 Myk flow yoga

 • 09.15 Frokost

 • 10.30 ‘Mindful walkinging in nature’ meditasjon,

 • 12.00 Pust og Lydbad

 • 13.00 Lunsj og egentid. Tid til fjelltur etc.

 • 16.30 Pust og restorativ yoga

 • 18.00 Middag


Søndag


 • 08.00 Myk flow yoga

 • 09.15 Frokost

 • 10.30 Oppsummering og toolbox (hvordan bringe gode vaner til avbalansering inn ihverdagen hjemme)

 • 13:00 Lunsj

 • 14:00 Avreise


Priser


4600 - 6100


Prisen inkluderer:


 • Workshop og yoga timer innen workshoppen

 • Overnatting i 2 netter på flermannsrom/dobbeltrom/enkeltrom hos Nøsen Yoga og Fjellhotell

 • 3 næringsrike vegetarmåltider per dag

 • Te, kaffe og infusjon i.l.a workshop


 • For spørsmål angående booking, kontakt Nøsen:

Om Nanne Emelie


Nanne Emelie er yoga og meditasjonslærer, kraniosakral terapeut, lyd terapeut, sanger og sangskriver.  

Nanne Emelie har praktisert yoga og meditasjon i over 20 år, siden hun som 19 åring forelsket seg i yoga. Hun begynte å utforske meditasjon allerede som barn, og meditasjon har vært en naturlig daglig praksis og følgesvenn for henne siden. 


Som kraniosakral terapeut har hun en stor lidenskap for å arbeide med bindevevet, og fletter viten om dette sammen med yogaen. Hennes undervisning har derfor gått mer og mer over til det meditative, inn i kroppen til bindevevet, avbalansering av kroppen og nervesystemet.


Da Nanne Emelie oppdaget Yoga somatics, fant hun hjem i denne bløte, meditative, flytende yogaformen. Hun bruker syngeboller til å understøtte yogaundervisningen.


 Hun har to alignment vinyasayoga utdannelser RYT200 bak seg og to utdannelser i Restorative somatic yoga og Somatic yoga ved Ateeka.


Gjennom denne helgen har Nanne Emelie fokus på Yogasomatics og myk yoga, samt lydbad, pusteøvelser og meditation.


www.somahelse.no

kontakt@somahelse.no

 "Takk for en fantastisk lærerik helg"


“Jeg synes det var fantastisk å oppleve så rolig yoga, at dere lærte meg at yoga kan utføres akkurat slik som jeg ønsker å gjøre det. Synes dere hadde veldig god fordeling av programmet dere imellom. Det ga meg en trygghet at dere hadde så mye kunnskap om kroppen og yoga generelt, og at dette ble formidlet på en enkel måte. Takk for en fantastisk lærerik helg jeg tar godt vare på for fremtiden. Dere var bare helt fantastiske begge to.”


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat 


"Dere ser alle og bryr dere om alle. Namaste!”"


“Veldig fin balanse mellom teori og praksis. Utrolig bra veiledet meditasjon og lydbad. Dere er til stede og kjenner på energien i rommet og tilpasser etter den. Kunne tenke meg noe mer bevegelse, positiv energi. Veldig takknemlig for alt jeg har lært og vil bruke det i min hverdag. Dere ser alle og bryr dere om alle. Namaste!”


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat "Energien er på sitt beste tidlig"


Jeg skriver ned det som har fungert godt for min kropp, samt føltes godt for meg: Raushet, varme og energien mellom dere. Formidlingsevnen og roen i rommet. Alt er lov i yogarommet. Vi får styre vår egen kropp og bevegelse utifra hva vi mestrer-det føles godt. Dere er tilgjengelige for oss. Dere endrer programmet utifra det som skjer i rommet, mellom energiene. Energien er på sitt beste tidlig, en er klar for søvn etter siste økt. Føles godt for meg. Vegetarmåltider gir velvære i kroppen. Jeg har ikke hatt lyst på kaffe, snop og søtt gjennom helgen.


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat "Dere er et utrolig bra team."


Har lært mye om å roe ned/pusteøvelser.. Dere er et utrolig bra team. Takk for en utrolig bra helg!


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat 

"Tusen takk til dere begge"


Jeg har hatt en nydelig helg og satt stor pris på veiledningen gjennom alle timene. Det at man kan få være fri til å gjøre som man vil og ikke følge gruppen var godt for meg. Det med å ha et stillebord ved måltidene var også et godt innspill. Tusen takk til dere begge


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat "Ubeskrivelig takknemlig for denne deilige reisen "


Ubeskrivelig takknemlig for denne deilige reisen med disse jentene. Yin har vist meg en bekreftelse på hvor viktig det er for meg å høre på kroppen min, sinnet mitt, hjerte mitt, sjelen min. At det er ok å ta det med ro. Tusen yin yoga yogi takk for muligheten jeg fikk til å være sammen med dere! Masse kjærlighet dere gir til andre og til dere selv, er utrolig fint å se på. Tusen magisk takk.


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat 

"Jeg fikk være i mitt eget, i restitusjon- alene, men sammen med alle "


Veldig godt kurs, både teori, øvelser og begges verdigrunnlag. Den rolige, sakte tilnærmingen til meg selv, var det jeg trengte for å synke ned og kjenne meg selv og min slitenhet. Dere ga meg en mulighet til å være her og nå, tiden opphørte nesten. Jeg fikk være i mitt eget, i restitusjon- alene, men sammen med alle. Utrolig bra! Det var fint med et stillebord under måltidene, så jeg kunne velge om jeg skulle sitte der eller med dere andre. Takk!


Deltager, Dive into Yin, Nøsen retreat 

unsplash