Dive into Yin - yogaretreat

Yoga retreat - Dive into Yin

På Nøsen Yoga og fjellhotell

Fredag d. 12 Nov - Søndag d. 14 Nov 


Finn roen gjennom yin yoga og restorative yogasomatics,

meditasjon og lydbad

på vakre Nøsen Yoga og Fjellhotell. 


Gjennom denne retreate vil vi bruke yoga og meditasjon for å roe nervesystemet, og tillate oss å gi slipp og restituere. Yin er rolig, feminint, sakte og mykt. Yin er bindevev og kroppens flyt, sansning og bevegelsen inn i oss selv. Yin er en nøkkel til velvære. 


Vi lever i en tid hvor det snakkes mye om effektivisering og for mange av oss består livet og hverdagen mest av yang. Yang er aktivt, maskulint, raskt og kraftfullt. Yang er muskler. Midt i dette er det viktig at vi finner vårt eget Yin-rom, et sted hvor vi kan puste og avbalansere oss. 


Vi vil invitere deg til å reflektere over vår egen energibalanse. Vi vil lære deg hvordan du kan aktivere det parasympatiske nervesystemet, og afbalanserer det autonome vernesystem, og viktigheten av dette. Og vi vil gi deg en innføring i hvordan vårt bindevev henger sammen med vårt fysiske, emosjonelle og energetiske velvære. 


Gjennom hele helgen kan du forvente et rolig tempo og timene vil bestå av enkle øvelser i restorative yinyoga - og yogasomatics. To yogaformer som inviterer deg inn i din egen flyt, Inn i kjernen av deg selv.


Vi avslutter dagene med en afslappende kvellsstund, det kan være med koncert, afslapning eller inspirerende film.


vil vil igennem kurset have lydsessions, som inviterer til dyp avspenning og velvære. Lydene og vibrasjonene fra syngebollene og krystallbollene hjelper til med å roe ditt nervesystem og ditt bindevev, slik at kroppen går mot balanse og restitusjon. 


Ta gjerne med deg en notatbok, for kanskje vil du skrive ned dine refleksjoner. Og hvis du har en yoga ullmatte, vil du få glede av den.


Helgen passer for alle, også for deg som aldri har prøvd yoga før.


Undervisere: Nanne Emelie Andersen Og Tania Morbech

(Se mere om underviserne i bunden av siden)Program

Fredag


 • 14.00 - 18.00 ankomst
 • 18.00 Middag

 • 19.30 Velkomst, Yoga og Lydbad Lørdag

 • 07.30 Morgenyoga - yin yoga i flyt
 • 09.00 Frokost
 • 10:30 Refleksjon: Energibalanse og det autonome nervesystemet
 •            pust, meditation og afspenning
 • 13.00 Lunch og egentid. Tid til fjellturer etc.
 • 16.00 kort Introduksjon til bindevevet

                    Bindevevsyoga (yogasomatics) og Lydbad. 

 • 18.00 Middag Søndag 


 • 09.00 Frokost og utsjekk
 • 10.30 Yin/bindevevsyoga, meditasjon og avrunding
 • 13.00 LunchPriser


 • Flermannsrom (maks 4 pers.): kr 3775,- per person
 • Dobbeltrom/Twin rom (maks 2 pers): kr 4075,- per person
 • Enkeltrom: kr. 4375,- per person


Priser inkluderer:


 • 2 netter hos Nøsen Yoga og Fjellhotell,

 • Fullpensjon: 3 vegetarisk mat daglig

 • yoga, pust og meditations undervisning.


 • For spørsmål angående booking, kontakt Nøsen:

Om UnderviserneNanne Emelie Andersen

Er yoga og meditasjonslærer, kraniosakral terapeut, lyd terapeut, sanger og sangskriver. Hun er innehaver av Ski Yoga, og underviser der og på Helsehuset Ditt Pusterom.

Nanne Emelie har praktisert yoga og meditasjon i over 20 år, siden hun som 19 åring forelsket seg i yoga. Hun begynte å utforske meditasjon allerede som barn, og meditasjon har vært en naturlig daglig praksis og følgesvenn for henne siden. 


Hun har to alignment vinyasayoga utdannelser RYT200 bak seg og en utdannelse i Restorative somatic yoga ved Ateeka. Som kraniosakral terapeut har hun en stor lidenskap for å arbeide med bindevevet, og fletter viten om dette sammen med yogaen. Hennes undervisning har derfor gått mer og mer over til det meditative, inn i kroppen til bindevevet, avbalansering av kroppen og nervesystemet. Da Nanne Emelie oppdaget Yoga somatics, fant hun hjem i denne bløte, meditative, flytende yogaformen. Hun bruker syngeboller til å understøtte yogaundervisningen. Tania Morbech

Har praktisert yoga og meditasjon i over 10 år.  Hun har en multistyle yogautdannelse, RYT200 og kurs i hvordan man kan legge til rette for gravide i yogaundervisningen. Tania har fordypet seg i hvordan man kan bruke yoga, meditasjon, visualisering og mat til å styrke, støtte og balansere kroppen. Hennes undervisning er myk, omsorgsfull og hun har en egen måte å invitere din oppmerksomhet inn i kroppen, og på de miraklene som utspiller seg der. 


Gjennom denne helgen vil Tania først og fremst ha fokus på yin. En yogaform hvor man holder stillingene i flere minutter, enten sittende eller liggende. Denne yogaformen strekker først og fremst bindevevet. Tanias timer er meditative og hun inviterer deg inn i senter av deg selv. Tania legger stor vekt på kjærlighet i sine timer. Kjærlighet til en selv og til omverdenen. Hun ser en verden som på mange måter går i feil retning og ønsker å formidle at forandringen må starte i en selv. 


Tania jobber til daglig på Helsehuset Ditt Pusterom, er innehaver av Tania’s Coming Home Yoga og har yin timer på Hot Bikram på Høvik. 


Vi kommer til at Holde disse retreats løbende, så du kan fortsette din fordybning med oss, inn i deg selv og yinaspektet,Tania Morbech

DETTE SIER VÅRE KURSISTER OM OSS

"Takk for en fantastisk lærerik helg"


“Jeg synes det var fantastisk å oppleve så rolig yoga, at dere lærte meg at yoga kan utføres akkurat slik som jeg ønsker å gjøre det. Synes dere hadde veldig god fordeling av programmet dere imellom. Det ga meg en trygghet at dere hadde så mye kunnskap om kroppen og yoga generelt, og at dette ble formidlet på en enkel måte. Takk for en fantastisk lærerik helg jeg tar godt vare på for fremtiden. Dere var bare helt fantastiske begge to.”


Deltager Nøsen retreat 2019


"Dere ser alle og bryr dere om alle. Namaste!”"


“Veldig fin balanse mellom teori og praksis. Utrolig bra veiledet meditasjon og lydbad. Dere er til stede og kjenner på energien i rommet og tilpasser etter den. Kunne tenke meg noe mer bevegelse, positiv energi. Veldig takknemlig for alt jeg har lært og vil bruke det i min hverdag. Dere ser alle og bryr dere om alle. Namaste!”


Deltager Nøsen retreat 2019"Energien er på sitt beste tidlig"


Jeg skriver ned det som har fungert godt for min kropp, samt føltes godt for meg: Raushet, varme og energien mellom dere. Formidlingsevnen og roen i rommet. Alt er lov i yogarommet. Vi får styre vår egen kropp og bevegelse utifra hva vi mestrer-det føles godt. Dere er tilgjengelige for oss. Dere endrer programmet utifra det som skjer i rommet, mellom energiene. Energien er på sitt beste tidlig, en er klar for søvn etter siste økt. Føles godt for meg. Vegetarmåltider gir velvære i kroppen. Jeg har ikke hatt lyst på kaffe, snop og søtt gjennom helgen.


Deltager Nøsen Retreat 2019"Dere er et utrolig bra team."


Har lært mye om å roe ned/pusteøvelser.. Dere er et utrolig bra team. Takk for en utrolig bra helg!


Deltager Nøsen retreat 2019

"Tusen takk til dere begge"


Jeg har hatt en nydelig helg og satt stor pris på veiledningen gjennom alle timene. Det at man kan få være fri til å gjøre som man vil og ikke følge gruppen var godt for meg. Det med å ha et stillebord ved måltidene var også et godt innspill. Tusen takk til dere begge


Deltager Nøsen retreat 2019"Ubeskrivelig takknemlig for denne deilige reisen "


Ubeskrivelig takknemlig for denne deilige reisen med disse jentene. Yin har vist meg en bekreftelse på hvor viktig det er for meg å høre på kroppen min, sinnet mitt, hjerte mitt, sjelen min. At det er ok å ta det med ro. Tusen yin yoga yogi takk for muligheten jeg fikk til å være sammen med dere! Masse kjærlighet dere gir til andre og til dere selv, er utrolig fint å se på. Tusen magisk takk.


Deltager Nøsen retreat 2019

"Jeg fikk være i mitt eget, i restitusjon- alene, men sammen med alle "


Veldig godt kurs, både teori, øvelser og begges verdigrunnlag. Den rolige, sakte tilnærmingen til meg selv, var det jeg trengte for å synke ned og kjenne meg selv og min slitenhet. Dere ga meg en mulighet til å være her og nå, tiden opphørte nesten. Jeg fikk være i mitt eget, i restitusjon- alene, men sammen med alle. Utrolig bra! Det var fint med et stillebord under måltidene, så jeg kunne velge om jeg skulle sitte der eller med dere andre. Takk!


Deltager Nøsen retreat 2019