Ease into Balance - yoga og helse retreat

Ease Into Balance

Gennem myk bindevævsyoga, pust, lydbade, reflektioner.

På Nøsen Yoga og fjellhotell


Med Dr. Jonas Sommer
& Yogalærer Nanne Emelie Andersen


Fredag d 7. jan. - Søndag d 9. Jan 2022


Velkommen til en lang helg hvor du vil bli badet i måter å finde hvile, forny din energi og balansere det autonome nervesystemet gjennom myk bindevævsyoga, guidede meditasjoner, energiøvelser, reflektioner og pust.

 

Hver dag starter med en med myk yoga og pust, og byder på et dagligt meditativt lydbad til de beroligende lydene av syngeboller.

 

I løpet av dagene vil vi veilede deg gjennom myk yoga, guidede meditasjoner, energiøvelser og pustearbeid. Alt fokusert på å skape helse og balanse i kropp og sinn.

 

Vi vil også give en intro til, og reflektere sammen om balansering av det autonome nervesystemet, og reflekterer over egen balance i hverdagen.


Ganske viktige under denne retreat er pausene. Det blir tid til å slappe av, fordøye og nyte de vakre omgivelsene på toppen av fjellet på Nøsen.

 

Vår intensjon er at du skal dra hjem fra Nøsen, udhvilet, med ny energi, og med en daglig rutine, som kan støtte deg i å opprettholde balansen i ditt daglige liv.

 

Denne retreat er egnet for alle som har lyst til en helg der du kan restituerer, og til deg som er interessert i å lære måter å etablere balanse i kropp og sinn, for at styrke en god helse.


Om Bindevævsyoga:

Bindevævsyoga er en yogaform som kan sammenlignes med en dynamisk form for yin eller myk hathayoga, der vi mykner op bindevævet, som sidder omkring, og i alle vore organer og muskler. Det er bindevævet som står for flexibiliteten i kroppen, der musklerne står for styrke. Igennem bindevævet kan vi gå ind i kroppens indre flyt, og velværer, og komme nærmere os selv.

 

Kurset passer både nybegynnere og mer erfarne utøvere innen feltet.

 

Velkommen!Undervisere:  Dr. Jonas Sommer & Nanne Emelie Andersen  

(Læs mere om lærene i bunden af siden)PROGRAM


Fredag


 • Arrival 14.00 to 16.30
 • 16.30: Velkommen
 • 17.30: Pust og myk bindevævsyoga
 • 18.00: Middag
 • 20.00: Meditation og Lydbad


Lørdag


 • 07.00: Myk Wim Hof pust (Valgfrit)
 • 07.30: Pust og myk bindevævsyoga.
 • 09.00: Frokost
 • 10:30: Toolbox for health: Energiøvelser, meditation og pust
 • 13.00: Lunch & egentid.
 • 16.30: Restorative Bindevævsyoga og lydbad
 • 18:00: Dinner

  

Søndag


 • 7.00:   Myk Wim Hof pust (Valgfrit)
 • 07:30: Pust og myk bindevævsyoga 
 • 09.00: Frokost
 • 10.00: Pakke & check out
 • 11:00:  Afrunding (both teachers)
 • 13:00: Lunch


         (med forbehold for ændringer)Priser


Flermannsrom: (maks 4 pers.) kr. 3000

Tomannsrom (maks 2 pers) ) kr. 3300

Enkeltrom: kr. 3600


Priser inkluderer:


 • 3 netter hos Nøsen Yoga og Fjellhotell,

 • fullpensjon: 3 vegetarisk mat daglig

 • undervisning.

Om læreneJonas Sommer

Fastlege i Ski, enhetsterapeut, IFS practisioner og meditasjonslærer

 

Jonas er utdannet lege fra Tyskland fra 2013. Han har praktisert som lege i Danmark, før han kom til Norge med familien høsten 2017. Hans første stilling i Norge var som kommunelege i Lensvik / Trøndelag. I løpet av denne tiden ble han kjent med, og ble forelsket i Norge, og den sterke naturen. Aldri før har han opplevd et land som snakket så sterkt og direkte til ham.

 

I juni 2018 overtok han allmennpraksis fra Dr. Audun Myskja i Ski ved Oslo. Og han fortsetter nå sin praksis som alm lege i Ski

 

Jonas har interesse for mennesker og historiene deres. Han er interessert i hvordan vi kan skape et gledelig liv, hvordan vi mestrer livet på en måte som gir dypere mening.

 

Et veldig viktig møte på vei var med Dr. Audun Myskja. I Dette samarbejde, lærte han ulike forskjellige behandlingsteknikker, verktøy og meditasjonspraksis som bringer oss nærmere den vi er. Intensjonen er ikke å bli en bedre versjon av seg selv, men å bli hel, å bli en enhet inneni.

 

 

Nanne Emelie Andersen

Yoga- og meditasjonslærer, bindevævsterapeut, enhetsterapeut og lydterapeut.

 

Nanne Emelie er yogalærer innen bindevævsyoga (yogasomatics), restorativ yoga, hatha yoga og allignmentbasert vinyasayoga 

 

Som yogalærer og kraniosakralterapeut har hun en stor lidenskap for de balanserende effektene av bindevevsarbeid og fusionerer hennes kunnskap om dette med yoga.

 

Hennes undervisning har derfor en sterk forankring i de meditative aspektene, og hvordan det henger sammen med bindevevet, kroppsbalansering og balansering av nervesystemet.

 

Da Nanne Emelie oppdaget bindevævsyoga (yogasomatics), var det som at finne hjem, i denne myke, meditative, flytende yogaformen.


Hun har praktisert yoga og meditasjon i over 20 år,

siden hun ble forelsket i yoga som 19 -åring.

 

Allerede som barn begynte hun å utforske meditasjon, og siden har meditasjon har vært en central daglig praksis og ledsager, som et verktøy for velvære, bevissthet og selvrefleksjon.

 

Gjennom helgen vil Nanne Emelie undervise i yoga, samt lydbad, pusteøvelser og meditasjon.

 Vi glæder os til at se dig!

Dr. Jonas Sommer
Dr. Jonas Sommer
Fastlege, meditationslærer & enhedsterapeut
Nanne Emelie Andersen
Nanne Emelie Andersen
yoga- & meditationslærer, Enhetsterapeut m.m.
vita-marija-murenaite-531510-unsplash
IMG_1369
DSC05301
DSC00944
jo-sonn-580715-unsplash
IMG_8916
38286856_10160588193955263_9199906079306153984_n
DSC07106
38085261_10160588194875263_8892084295733084160_n
_DSC0652-HDR
_DSC0633-HDR
_DSC0552-HDR
DSC07330
P1355761+(2)
SebastianDahl-17-SEBD2783-Nøsen+interiør
P1355773+(3)
20200117_115736+(5)
DSC_7319+(1)
DSC07402
20200117_104507+(2)
28delux
_DSC0589-HDR

DETTE SIER VÅRE KURSISTER OM OSS

"Takk for en fantastisk lærerik helg"


“Jeg synes det var fantastisk å oppleve så rolig yoga, at dere lærte meg at yoga kan utføres akkurat slik som jeg ønsker å gjøre det. Synes dere hadde veldig god fordeling av programmet dere imellom. Det ga meg en trygghet at dere hadde så mye kunnskap om kroppen og yoga generelt, og at dette ble formidlet på en enkel måte. Takk for en fantastisk lærerik helg jeg tar godt vare på for fremtiden. Dere var bare helt fantastiske begge to.”


Deltager Nøsen retreat 2019


"Dere ser alle og bryr dere om alle. Namaste!”"


“Veldig fin balanse mellom teori og praksis. Utrolig bra veiledet meditasjon og lydbad. Dere er til stede og kjenner på energien i rommet og tilpasser etter den. Kunne tenke meg noe mer bevegelse, positiv energi. Veldig takknemlig for alt jeg har lært og vil bruke det i min hverdag. Dere ser alle og bryr dere om alle. Namaste!”


Deltager Nøsen retreat 2019"Energien er på sitt beste tidlig"


Jeg skriver ned det som har fungert godt for min kropp, samt føltes godt for meg: Raushet, varme og energien mellom dere. Formidlingsevnen og roen i rommet. Alt er lov i yogarommet. Vi får styre vår egen kropp og bevegelse utifra hva vi mestrer-det føles godt. Dere er tilgjengelige for oss. Dere endrer programmet utifra det som skjer i rommet, mellom energiene. Energien er på sitt beste tidlig, en er klar for søvn etter siste økt. Føles godt for meg. Vegetarmåltider gir velvære i kroppen. Jeg har ikke hatt lyst på kaffe, snop og søtt gjennom helgen.


Deltager Nøsen Retreat 2019"Dere er et utrolig bra team."


Har lært mye om å roe ned/pusteøvelser.. Dere er et utrolig bra team. Takk for en utrolig bra helg!


Deltager Nøsen retreat 2019

"Tusen takk til dere begge"


Jeg har hatt en nydelig helg og satt stor pris på veiledningen gjennom alle timene. Det at man kan få være fri til å gjøre som man vil og ikke følge gruppen var godt for meg. Det med å ha et stillebord ved måltidene var også et godt innspill. Tusen takk til dere begge


Deltager Nøsen retreat 2019"Ubeskrivelig takknemlig for denne deilige reisen "


Ubeskrivelig takknemlig for denne deilige reisen med disse jentene. Yin har vist meg en bekreftelse på hvor viktig det er for meg å høre på kroppen min, sinnet mitt, hjerte mitt, sjelen min. At det er ok å ta det med ro. Tusen yin yoga yogi takk for muligheten jeg fikk til å være sammen med dere! Masse kjærlighet dere gir til andre og til dere selv, er utrolig fint å se på. Tusen magisk takk.


Deltager Nøsen retreat 2019

"Jeg fikk være i mitt eget, i restitusjon- alene, men sammen med alle "


Veldig godt kurs, både teori, øvelser og begges verdigrunnlag. Den rolige, sakte tilnærmingen til meg selv, var det jeg trengte for å synke ned og kjenne meg selv og min slitenhet. Dere ga meg en mulighet til å være her og nå, tiden opphørte nesten. Jeg fikk være i mitt eget, i restitusjon- alene, men sammen med alle. Utrolig bra! Det var fint med et stillebord under måltidene, så jeg kunne velge om jeg skulle sitte der eller med dere andre. Takk!


Deltager Nøsen retreat 2019